"Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı"(Duha-3)

11 Nisan 2014 Cuma

DENEME YANILMA: LİDYANA.COM


Çevremde kime sorsam herkes online alışverişe mesafeli. Kafalarda "ya beden olmazsa?" "ya ödemede sıkıntı çıkarsa?" "acaba geri iade meselesi nasıl olur?" vs sorular var. Ama tadına bi varılırsa büyük zevk orası ayrı tabi :) Online alışveriş yapmak, yapmasam da site site gezip incelemek, bakmak en büyük hobilerimden. Nerde ilginç bişi var, nerde işime yarayacak bişi var arar bulurum ve alırım genelde. Online alışveriş popüler olduğundan beri bir çok ürün aldım internetten ve hepsinden de memnun kaldım; şanslıyım elhamdülillah :) ilk zamanlar trendyol, markafoni gibi belli zamanlarda açıp kapanan butikleri olan siteler favorimdi tabi ama artık benim için onların modası geçti, mecbur kalmadıkça uğramıyorum :)
Hem sepete farklı butiklerden ürün atamıyorsun (bu da demek oluyor ki aldığın her farklı marka için ayrı ayrı kargo ücreti binecek) hem de butikler kapanmadan aldığın ürün kargoya verilmiyor, hem deeee genelde kargo ücreti farklı sitelerden daha fazla :( ben son bi kaç yıldır sabit ürünleri bulunan sitelerden alışveriş yapıyorum, aldığım ürün hemen kargoya veriliyor, çabuk elime geçiyor. Mesela ilk defa alışveriş yaptığım http lidyana.com dan çok memnun kaldım :) hadi siz de tık tık girin ve bakın
 İnanılmaazzzzz güzel ve orjinal aksesuarlar var, aşık olacaksınız! ben kendime bir adet broş, 2 adet kolye aldım; "huzur" kolyesi ve aşağıdaki "hayat ağacı"

ilk gördüğüm anda bayılmıştım, benim olmalı dedim, kolyeyi seçtim, üzerine yazılmasını istediğim isimleri belirttim, 3 gün içinde elimdeydi, gördüm ve tekrar bayıldım,tık tık şimdi hep boynumda :) Allah izin verirse ve çekirdek ailemiz büyürse hayat ağacımın çevresine yeni isim(ler) eklenebilir ^_^

9 Nisan 2014 Çarşamba

ÖZEL: R4BİA

Bu haberi aldığımdan beri ne yediğimden, ne içtiğimden, ne uyuduğumdan zevk alıyorum. "zevk almak" kelimesi bile acı veriyor aslında. Bizler rahat evlerimizde, sıcak yataklarımızda, sevdiklerimiz yanımızda, yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızdayken mutsuz olmak için bahaneler ararken; 529 can, 529 anne, baba, evlat, kızkardeş, erkek kardeş, eş... Ölüme değil şehadete gidiyor!
Öyle ki, şehadete gülümseyen bu insanı siz idam etseniz nolur? Onu öldürmüş olmazsınız ama bu insanlık suçuna sessiz kalan binlerce, milyonlarca insanlığı öldürmüş olursunuz. Bizler başımız sıkışmadan Kur'an okumazken, bahanelerimiz yüzünden namaz kılmazken hayatı "iman" olan bu insanları siz ölümle korkutabilir misiniz?
Bizler "haksızlığa susan dilsiz şeytandır" diyen bir peygamberin ümmetiyiz ama sesimiz çıkmıyor, aciziz, hiç birşey yapamıyoruz, okadar ümitsiz ve karamsarızki... Oysaki ben şehadete yürüyen bu kardeşlerimin yüzünde zerre karamsarlık görmüyorum, gören var mı? Bu fotoğrafları her gördüğümde "Tebessüm sadakadır" hadisi geliyor aklıma ve diyorumki "Bizler en ufak sıkıntıları bile büyütüp somurtkan insanlar olmuşken, şehadete tebessümle, sünnetle giden insanlar..."
 Hani her aklımızın almadığı şiddet, cinayet, küfür, isyan, şirk haberlerinde "Rabbim bize iyi ekmek veriyor" diyoruz ya, işte Rabbim bize bu imanlı yüreklerin yüzü suyu hürmetine ekmek veriyor, bu güzel insanların yüzü suyu hürmetine dünyanın tersini çevirmiyor.
Düşündükçe insanlığımdan utanıyorum ama sonra silkeleniyorum. Bizim dinimiz karamsarlığı kabul etmez, bizim dinimiz umut, tevekkül, dua... Bir bilsek iki avucumuz arasında ne dualar gizli... Rabbim sen bizi o 529 kardeşimizle ve nice ezilen, zulüm gören kardeşlerimizle birlik eyle.
Bizler kısık sesleriz, sen alem-i İslamın gür seslerini yalnız bırakma Allahım.. AMİN!