"Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı"(Duha-3)

24 Kasım 2013 Pazar

ÖZEL GÜN: ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Çocukluğumdan beri en büyük sıkıntım hep bir yazının ilk cümlesini yazmak olmuştur, o yüzden bodoslama giriyorum :) henüz öğretmenlik hakkında ahkam kesecek kadar uzun süreli değil öğretmenlik tecrübem. 2 aylık bi sürede edindiklerim, gördüklerim, gözlemlediklerim sadece milyonda biridir bu işin ama yine de kendime bazı notlar oluşturdum kafamda. Ne mi?
- Öğretmenlik, burnu akmış bir çocuktan tiksinmemek, aksine ona garip bir sempati duymaktır
- Öğretmenlik, tembel öğrencinin değil yüzsüz öğrencinin tam bir baş belası olduğunu bilmektir
- Öğretmenlik, aynı anda 40 çocuğu dinleyip, 40'ına birden cevap vermeye çalışıp 40'a bölünmek ve akşama kadar kendini toparlayamamaktır :)
- Öğretmenlik, mesainin 5'te bile bitememesi bi sonraki güne kadar devam etmesidir! (ödev kontrolü, materyal hazırlama, derse çalışma bla bla bla)
- Öğretmenlik, sınavdan düşük alan öğrenciler için üzülmek, bölük pörçük uyuyabilmektir
- Öğretmenlik, söylediğin cümleyi çocukların anladığını farkettiğin andaki rahatlama, ferahlama, ve o gece rahat uyumaktır.
... uzar gider aslında bu liste ama benim 2 aya sığdırdığım bunlar; yine de daha çok başındayım tabiki:)
Ha bi de öğretmenlik bazı çocukları ısırmak istemek ama kıyamamaktır!! elini kolunu parmaklarını ısıracaksın şunun!
Öğretmenler günü şerefine öğretmen bi çift olarak eşimle kendimizi ödüllendirdik bugün ve eve missss gibi kokusunu yayan bol yeşillikli bol ekşili bi kısır hazırladık! 3 öğün olsa 3 öğün yeriz, o kadar da iddialıyız :)

ve kısırın üzerine de eşimin elleriyle hazırladığı pufidik hindistan cevizli kurabiye (laf aramızda benim bey pek bi maharetli çıktı maşaallah :)) uygun bir zamanda bunun da tarifini paylaşcam inşallah, kendisi sevgili özlem ablamdan, pek bi lezzetli :) uzun lafın kısası tüm öğretmenlerin, öğretmen olmak isteyenlerin, öğretmenleri sevenlerin sevmeyenlerin, her her herkesin öğretmenler günü kutlu olsun; sonuçta profesyonel olarak yapsın yapmasın herkes öğretmen değil mi? bi öğretmen olarak en büyük amacım bu peygamber mesleğini peygamberime yakışır bir öğretmen olarak ifa etmek. Rabbim yüzümüzü kara çıkarmasın, günümüz kutlu mutlu olsun :) bu postumu da klasikleşen öğretmen cümleleriyle bitiriyorum hoşçakalın esen kalın ( galiba bu cümlelerin hepsini kullandım şimdiden hahahah :D)

21 Kasım 2013 Perşembe

TARİF: CUPCAKE

Görüntüsü harika, adı sevimli, tadı lezzetli şirin mi şirin cupcake lere ve cupcake figürlü herhangi bir şeye çoğumuz "hayır!" diyemiyoruz eminim... Almasakta iç geçiriyoruz, sempati duyuyoruz :) işte ben de sizdenim! hal böyle olunca "du bakim bi de ben yapim bu cupcake lerden, ne farkı varki normal kekten acaba?" dedim ve gördüm farkını, birazdan siz de göreceksiniz :) önce hazırlık...
           "kıslaaar ben yumurtaları çırpmaya hazırım"
Malzemeler
2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı esmer şeker (normal şeker de olabilir ama esmer şeker çok hoş bi aroma veriyor)
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
vanilya
Kreması İçin
200 gr pudra şekeri (1su bardağı)
80 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
25 ml tam yağlı süt (2 yemek kaşığı)
vanilya
(Not: bu krema çok yağlı olacak diye ben krema olarak krem şanti kullandım, güzel oldu)
Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı şeker tamamen eriyinceye kadar kadar çırpıyoruz, hemen yorulmak yok ellere kuvvet :) sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip akıcı bir hamur elde edene kadar çırpıyoruz. kalan yağı muffin kaplarına sürüyoruz. her kabın yarısına kadar hamur koyun ki, keklerimiz pişerken çıldırıp kaplardan taşmasın :) önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk kadar pişiriyoruz. kremanın malzemelerini de iyice iyice iyice karıştırıyoruz ki kabarsın puf puf olsun. tabi krem şanti yapacaksanız o daha da kolay :) 

       şimdi geldik en eğlenceli kısma: SÜSLEME :)


işte bu nokta cupcake i normal kekten ayırıyor, tam bir çılgınlık!! süslemek o kadar zevkli ki kendime hakim olamadım, neredeyse domatesle bile süslemeyi düşündüm hahahah :D


Süslemelere doyamadım :)


Çocuklar en çok bunu beğendiler; öyle ki bonibonlarını seçip, kremaya da burunlarını sokup kekini fırlattılar hahahha :D yapması kolay, süslemesi zevkli, görseli zaten belli... hadi bakalım kolay gelsin afiyet olsun şimdiden :)


20 Kasım 2013 Çarşamba

Bismillahirrahmanirrahim...

Bismillahirrahmanirrahim... inşallah bana ve herkese faydalı bir blog sunarım :) hadi bol köpüklü kahvemizi hazırlayalım ve arkamıza yaslanıp blogun tadını çıkartalım :)