18 Aralık 2013 Çarşamba

TARİF: PANCAKE

Pek çoğumuz daha pancake le tanışmamıştır belki (ki benim tanışıklığım da yeni aslında) ya da duymuşuzdur da kahvaltılardaki alafranga tercihimiz krepten öteye geçemediği için pancake e ayıracak zamanımız olmamıştır :) Ama durun ve bir daha düşünün! Kim kahvaltı da reçeller ve nutelladan başka bir tatlı seçeneği daha olsun istemezki?! Üstelikte sağlıklı. Şöyle ki; süt, yumurta, tereyağı var içinde... O zaman başlamışken tarifi vereyim hadi hazırlayın kağıt kalemi (evet ben hala tarifleri deftere yazıp biriktirenlerdenim ;)
MALZEMELER 
2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu (ben 1 paket kullanıyorum)
3 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta 
yarım çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI: Aynen normal kek yapar gibi önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra sütü ekleyip biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu, tuz ve yumuşamış tereyağını da ekledikten sonra son kez karıştırın. Pufuduk bi karışımınız olacak :)
 Ben tarçın da ekliyorum ya da portakal kabuğu rendesi, güzel oluyor, veya hindistan cevizi vs... Bu artık sizin hayal gücünüze kalmış :) Sonra teflon tavayı hafif yağlayıp 1 ufak kepçe karışımdan döküyoruz, aynı krep yapar gibi ama bir farkla; pancake kabarıyor :) Arkalı önlü bir güzel pişiriyoruz.
 İşte böyle :) Ecnebiler bunu balla süsleyip yiyorlar ama ben bazen balla bazen de çikolata sosuyla süslüyorum, hatta reçel de güzel olur. Yine hayal gücü diyelim :)
 Ta taaa işte sonuç! En üstüne de muz ve pudra şekeri. Zahmetsiz ama lezzetli. Hadi bakalım afiyet bal şeker olsun :)
Her zaman da becerikli olamam ki bu da nazarlığım olsun :P

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder